学校法人水野学園

Sakana

Man & Object

“食”として“癒し”として、レジャーの対象として、私たちの生活に数知れない恩恵を与えてくれるさかな。ヒトとさかなのこの関りをこれからも大切に育むためには、人間本位でない発想が必要不可欠です。日本さかな専門学校は「養殖・飼育」「調理・食品学」「観光・レジャー」「環境」の4つの分野を総合した「さかな学」を学ぶ日本で初めての教育機関として、さかな産業の未来を担う人材を育成します。

Fish provide us with countless benefits in our daily lives in areas such as food, comfort and recreation. To nurture this relationship between humans and fish, it is essential to come up with non-human-centered ideas. Japan College of Fish is the first educational institution in Japan to offer a comprehensive course in “fishery studies,” covering the four fields of aquaculture and breeding, cooking and food science, tourism and leisure, and the environmental studies. Our mission is to foster human resources who can develop and create a bright future for the fishery industry.